lördag 4 december 2010

Menetou-Salon 2007, Philippe Gilbert

Jag återkommer till det här med att para ihop mat och vin. Helst vill vi att kombinationen skall vara större än respektive delkomponent. 1+1=3, typ. I detta fallet så blev det mer som att 1+1=1. Maten tog igår helt överhanden och raderade ut vinet helt. My  bad! Jag trodde en sval favorit Pinot Noir från Menetou-Salon skulle vara ett klockrent val till strimlat kött i soja och sesamsås med liten hetta, ris och grönsaker. Vi kan nog konstatera att jag bör ligga lite lågt med sommelieruppdrag utanför detta husets fyra väggar..men skam den som ger sig.  Vinet försvann som sagt helt, och dök inte upp igen förrän maten var slut och vi kunde sippa på vinet för att njuta detta i ensamt majestät. 

Nåväl men vinet sjävt då? Jo tack det var helt fantastiskt bra, som vanligt. Detta är nämligen ytterligare en hus-favorit. Vi älskar detta vin, och för all del även övrigt sortiment från Philippe Gilbert. Mest för dess fräschör och drickbarhet utan att för den skull bli mesigt eller intetsägande. Härliga syror, mineral, en stramhet och kryddighet som styr upp härligt frukt och typiska Pinot-bär som jordgubbe och hallon. Rekommenderas stark för de som inte ännu prövat. Klunkfaktorn är skyhög! Säljs av Vinik (nik@vinik.se) 175 Kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar